Als we het hebben over festivals, denken de meesten direct aan een evenement met veel verschillende artiesten en muziek. Een muziekfestival wordt door velen geliefd, maar wist je dat er ook allerlei andere soorten festivals bestaan? Zo zijn er festivals die een podium geven aan cabaretiers, toneelspelers en schrijvers. Ben jij nieuwsgierig naar wat voor festivals er zijn? Lees dan snel verder en wie weet sta je binnenkort op een cabaret- of foodfestival.

Muziekfestivals

De bekendste festivals zijn natuurlijk muziekfestivals. Hier kun je even al je gedachten uitschakelen en volledig opgaan in het ritme van de muziek. Vaak hebben festivals een specifiek genre. Hierbij kun je denken aan deephouse, hardstyle, techno, rock, trance, urban en noem zo maar op. Het muziekfestival seizoen loopt van ongeveer april tot en met augustus. Gedurende deze periode heb je een breed aanbod van muziekfestivals. Door de verschillende genres kun je altijd wel een festival vinden die je gaaf vindt. Let wel op, festivals kunnen gehoorschade veroorzaken. Ondanks dat je dit kunt oplossen met een hoorapparaat, wil je deze schade natuurlijk wel voorkomen. 

Festival speciaal voor eetliefhebbers

Houd jij wel van een culinair hoogstandje? Dan is een foodfestival misschien wel iets voor jou. Dit is een evenement waarbij het proeven van verrukkelijke recepten centraal staat. Vaak is entree voor foodfestivals gratis. Je betaalt in dat geval alleen voor de hapjes en drankjes die je bestelt bij foodtrucks op het festival. Het leuke aan zo’n soort evenement is dat je kennis kunt maken met allerlei verschillende keukens. Probeer Indiaanse tikka masala, Italiaanse pasta, Duitse bratwürst of Israëlische falafel. Je kunt het zo gek niet bedenken. Eet smakelijk!

Lachen tijdens een cabaretfestival

Heb jij zin om eens flink te lachen? Dan is een cabaretfestival een leuke weekendbesteding voor jou. Ga samen met je vrienden of familie en woon hilarische voorstellingen van cabaretiers bij. Het leuke aan een cabaretfestival is dat gedurende deze evenementen vaak een podium wordt gegeven aan zowel bekende als onbekende artiesten. Zo ontdek je nieuw talent en laat je je verrassen door geweldige grappen van bekende artiesten.  

Genieten van voorstellingen 

Ga jij regelmatig naar het theater om te genieten van een voorstelling? In dat geval is er goed nieuws voor jou. In Nederland worden gedurende het jaar namelijk meerdere theaterfestivals georganiseerd. Tijdens zo’n festival kunnen bezoekers diverse voorstellingen bijwonen. Waar de een graag naar een klassiek stuk gaat, kijkt de ander liever naar danstheater. Het ideale aan een theaterfestival is dat je vaak kunt kiezen uit verschillende genres. Zo is er voor ieder wat wils. Een echte aanrader dus als je een keer iets unieks wilt doen in het weekend.