De vraag naar huizen in Nederland groeit ontzettend. In toenemende mate worden dan ook huizen gebouwd in ons land. Ga jij binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwhuis? Dan is het natuurlijk de hoogste tijd om na te denken over de uitstraling van jouw woning, zowel binnen- als buitenshuis. Een belangrijke beslissing die je zal moeten nemen, is de keuze voor een bepaalde gevelbekleding. Hieronder lees je meer over wat je in overweging moet nemen bij de keuze voor gevelbekleding. Daarnaast worden verschillende soorten gevelbekleding genoemd. 

Gevelbekleding kiezen

Wanneer je voor een huis staat, is de gevel een van de eerste dingen die je opmerkt. De gevelbekleding die je aanbrengt, geeft jouw woning dan ook een bepaalde uitstraling. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor iets waar jij helemaal achterstaat. Waar moet je rekening mee houden bij de keuze voor gevelbekleding? Ten eerste is het goed om te letten op de mate van onderhouden die nodig zal zijn. Zo vereist een gevelbekleding van kunststof minimaal onderhoud in tegenstelling tot een houten gevel. Ten tweede kijk je goed naar de soorten gevelbekleding en kies je een passende kleur. Ten derde is het van belang dat je kijkt naar in hoeverre bepaald materiaal bestand is tegen weersinvloeden. Tenslotte is het voor jezelf natuurlijk fijn als je bij je keuze voor gevelbekleding aandacht besteedt aan de prijs-kwaliteit verhouding. 

Hout, keralit of PVC?

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding. Veelvoorkomende zijn hout, keralit en PVC. Ga jij voor een elegante look? In dat geval is een houten gevelbekleding een passende keuze. Hout heeft een lange levensduur en geeft jouw woning een luxe uitstraling. Ook is keralit een optie. Dit is een gevelbekleding van kunststof die onderhoudsarm en tevens duurzaam is. Dit materiaal geeft jouw woning een stijlvol en verzorgd uiterlijk. Heb jij een beperkt budget? Dan is PVC gevelbekleding zeer aan te raden. PVC is goedkoop materiaal en kan men makkelijk bewerken. Verder kun je PVC gevelbekleding in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren krijgen. Het voordeel van dit materiaal is dat het weinig tot geen onderhoud nodig heeft. 

Natuurlijke gevel

Houd jij van een natuurlijke uitstraling? Dan is het een leuk idee om te kiezen voor een groengevel. Dit is een gevel die bestaat uit verschillende planten die je zelf kunt kiezen. Wanneer je voor een natuurlijke gevel gaat, worden metalen of houten roosters bevestigd op de gevel. Deze dienen als basis voor alle planten. Als je kiest voor een klimplant, zal deze mooi langs het rooster groeien. Binnen de kortste keren bedekt de mooie plant jouw gevel en krijgt je huis een natuurlijke uitstraling.