Wanneer je op een grote reis wilt gaan, dan moet je je goed voorbereiden. Je moet niet alleen zorgen dat je een goede koffer hebt, een vlucht boekt en je reispapieren op orde hebt, je moet ook controleren of voor jouw reis reisvaccinaties verplicht zijn. Controleer je dit niet, dan kan het zomaar zijn dat je een bepaald land niet in komt. Maar hoe kom je er nu achter welke reisvaccinaties voor welk land gelden? Gelukkig is daar een handige website voor. Klik maar eens op de link hierboven. Je kunt dan gewoon het land van je bestemming invullen en dan lezen welke reisvaccinaties je nodig hebt.

Reisvaccinaties kun je het hele jaar door halen

Momenteel staat heel Nederland en de rest van de wereld in het teken van de COVID-vaccinaties. Zonder deze vaccinaties kun je in Nederland al weinig, laat staan dat je er in het buitenland zonder kunt. Maar er zijn natuurlijk veel meer vaccinaties. Wil je gaan reizen? Dan moet je op tijd je reisvaccinaties halen of zorgen dat deze op tijd worden herhaald. Zo ben je in het buitenland beschermd tegen allerlei nare aandoeningen. Zelfs ziektes die in Nederland niet meer voorkomen kunnen in het buitenland nog ernstig zijn. Hier kun je je tegen beschermen door je te laten vaccineren.

Niet iedereen mag alle vaccinaties hebben

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je medicatie, die je gebruikt op aanwijzing van je specialist, een contraindicatie is voor het gebruik van bepaalde vaccins. Je kunt nog zo graag op reis willen, maar als je een bepaald vaccin niet mag hebben, dan zul je een andere bestemming moeten kiezen. Zo mogen veel mensen die gebruikmaken van bepaalde medicatie geen levende vaccins hebben. Een van de levende vaccins is dat tegen gele koorts. Zorg dus dat je weet welke vaccins je nodig hebt en overleg met je arts voor je je reis boekt. Dit kan je veel geld besparen.

Online een afspraak maken is wel zo gemakkelijk

Je kunt, voor het maken van een afspraak voor een reisvaccinatie, gewoon online terecht. Je kunt deze afspraak maken op een locatie en tijd die jou het best schikt. Je zult wel moeten betalen voor deze vaccinaties, maar daar wordt niet geheimzinnig over gedaan. Je vindt online precies de prijzen van alle vaccinaties. Ook kun je daar precies vinden hoe lang iedere vaccinatie geldig blijft. Je weet dan exact waar je aan toe bent. Niet alleen qua kosten, ook qua beschermingsgraad.