Smartphones, iedereen heeft er wel eentje in zijn zak zitten. Waar het twintig jaar geleden nog ondenkbaar was dat we zonder knopjes een toestel konden bedienen, is het nu nog meer een regel dan een uitzondering. De smartphone is onderdeel van ons leven zoals de meest dagelijkse gebruikersvoorwerpen dat zijn. En wat komt er bij een goede smartphone? Een goed hoesje! En dat is ook wel nodig want de waarde van een telefoon is vaak hoog en een kapot scherm heeft vaak als gevolg dat er of een nieuwe gekocht moet worden of dat het gemaakt moet worden, wat vaak toch een hoop kost. Daarom is een hoesje bijna net zo belangrijk als de telefoon zelf. Maar in een wereld van mogelijkheden kom je terecht als je een hoesje uit gaat zoeken. Daarom kun je hier lezen in welke hoesjes je onderscheid kunt maken en wat de eigenschappen van het hoesje voor een effect kunnen hebben op de bescherming van je telefoon.

Doel

De functie van een telefoonhoesje is duidelijk, maar toch kan het doel van het aanschaffen verschillen. Waar de een puur gaat voor de beste bescherming, vindt de ander het belangrijker dat het er mooi uitziet. Als je het uiterlijk van een hoesje belangrijk vindt, is echt een aanrader om ook zeker te weten dat het je telefoon goed beschermd. Anders heb je er simpelweg niet zoveel aan.

Softcover of hardcover

Bij het uitzoeken van telefoonhoesjes zul je zien dat het grootste onderscheid gemaakt wordt tussen een zacht hoesje, of een harde. Een zacht hoesje ligt meestal lekkerder in de hand omdat ze wat dunner aanvoelen, dat kan tevens de reden zijn dat ze wat minder goed beschermen. Als je kiest voor een zacht hoesje, neem dan een wat dikkere. Een hard hoesje beschermt over het algemeen goed, maar let op of het hoesje goed om het scherm heen kan sluiten, anders beschermt het je scherm niet en zal die alsnog breken wanneer de telefoon valt.

Model

Er zijn ontzettend veel soorten modellen van telefoonhoesjes, je kunt het zo gek nog niet bedenken of het bestaat, zeker bij iphone-cases.nl kun je alles vinden wat je nodig hebt. Ook hebben ze een hoesje ipad! In alle kleuren en soorten materialen worden hoesjes gemaakt maar het belangrijkste is uiteindelijk toch echt dat je telefoon beschermd kan worden. Als je zekerheid wilt, neem dan een hoesje dat echt fungeert als een jasje, eentje die je open moet klappen. Deze bieden de meeste bescherming.