Als staat op het punt om jou eigen horeca zaak te openen. Of je hebt een eigen horecazaak maar je wilt je restaurant verbeteren. Dan is het belangrijk om te weten welke apparaten en machines je nodig hebt. In deze blog gaan we het hebben over twee dingen. Ten eerste geven we tips in het algemeen over de koelkasten, keukenapparatuur, koffiezetmachines, vaatwas en hygiëne die je in je horecazaak nodig hebt. Daarna zullen we in details uitleggen hoe je nu precies de beste percolator koffiemachine kiest.

Een goede koelkast is essentieel in elke horeca zaak. Je wilt natuurlijk dat alle ingrediënten en gerechten die je serveert vers en smakelijk zijn. Er zijn verschillende soorten koelkasten die geschikt zijn voor horecabedrijven, dus kies degene die het beste bij jouw bedrijf past. Naast een goede koelkast, heb je ook andere keukengerei nodig om lekkere maaltijden te kunnen bereiden. Denk aan een fornuis, oven, mixer, blender en dat soort keukengerei. Als je in je horecazaak koffie wilt serveren, heb je een koffiezetmachine nodig. Er zijn verschillende soorten machines, dus kies er eentje uit die past bij de grootte van je zaak. En bereken goed het aantal gasten dat je dagelijks verwacht. Denk ook aan de plaatsing van de machine, zodat je er makkelijk bij kunt. Een vaatwasser is een handig apparaat om in je horecazaak te hebben. Bereken wederom goed hoe vaak je hem denkt te gebruiken. Het is zonde als je een te kleine of te grote hebt gekocht.

Alles over de percolator

Als je een groot restaurant hebt en veel koffie met schenken in korte tijd, is een percolator een uitstekende keuze. De percolators hebben een inhoud tot wel 15 liter, wat zo een 100 kopjes koffie geeft per keer. Perfect voor grote restaurants en evenementen. Percolators zijn gemaakt van aluminium of roestvrij staal en hebben een handige druppelstop. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor je altijd precies genoeg koffie kan maken. Eén ding om te onthouden is dat percolators veel sneller werken dan normale coffee makers, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid water die je toevoegt! Een ander groot voordeel van de percolator is dat ze perfect zijn voor grote partijen of evenementen. Als je ooit een groot diner feest moet organiseren of een bruiloft, weet je dat het serveren van koffie aan iedereen kan heel lastig zijn. Met een percolator is dat probleem, zoals je wel gelezen hebt, opgelost.