Het valt niet te ontkennen dat houten vloeren toch wel heel mooi staan in je interieur. In ieder geval een stuk mooier dan andere soorten vloerbedekkingen. Houten vloeren geven wat dat betreft een bepaald gevoel dat niet vergelijken is met andere vloer toepassingen. Daarom is er ook een groot assortiment te vinden van houten vloeren en in dit artikel kom je er meer over te weten.

 

De voor- en nadelen van een houten vloer 

Overweeg je een houten vloeren te nemen dan moet je er rekening mee houden dat dit een natuurproduct is. Daardoor kennen houten vloeren zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Een van de voordelen van een houten vloer is dat iedere houten vloer uniek is. Naast dat is een ander voordeel dat een houten vloer je ruimte een prachtig ambiance meegeeft waar iedere bezoeker van zal staan te kijken. Daarentegen moet je wel rekening houden dat een houten vloer een seizoensproduct is. Zo kunnen deze vloeren krimpen en uitzetten. Toch merk je dat de consument de voordelen zwaarder weg dan de nadelen en voor een houten vloer kiezen. 

 

De diverse afwerkingen en behandelingen van een houten vloer

Houten vloeren zijn dus uniek en komen in diverse behandelingen en afwerkingen. Je kunt kiezen voor heel lichte houten vloeren, maar ook donker is goed mogelijk. Daarom is er voor iedere ruimte wel een geschikte houten vloer te vinden. En zoals gezegd is geen houten vloer hetzelfde, omdat het een natuurproduct is. Bedenk dat je kan genieten van je eigen houten vloer die nergens anders ter wereld ligt. Overweeg een houten vloer aan te schaffen bij houten vloeren haarlem.

 

Houten vloeren kun je waxen, lakken of oliën

Er zijn dus verschillende behandelingen mogelijk als het aankomt op houten vloeren. Het is best een klus om te bepalen welke behandeling bij je past. Bij het waxen met je de houten vloer 1 keer per maand dweilen. Daarnaast 1 keer in de 4 jaar een grondige reiniging en een nieuwe waxlaag aanbrengen. Bij een gelakte houten vloer is het nodig om ook 1 keer in de maand te dweilen en 1 keer in de 10 tot 15 jaar schuren of polijsten. En dan vervolgens een nieuwe laklaag aanbrengen. Tot slot heb je de geoliede houten vloeren. 1 keer per maand dweilen en 1 keer in de 9 maanden onderhoudsolie op de houten vloer smeren.