Het kiezen van de juiste hondenriem voor uw hond is essentieel voor zijn comfort en veiligheid. Een kwaliteits riem is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en is comfortabel voor zowel u als uw hond. Er zijn verschillende soorten hondenriemen en op de markt, dus het is belangrijk om er een te kiezen die past bij de grootte en persoonlijkheid van uw hond. De eerste stap bij de aanschaf van het perfecte tuig is het bepalen van de grootte van uw hond. Een riem die te kort of te lang is kan ervoor zorgen dat uw huisdier overprikkeld raakt en achter een bewegend voorwerp aangaat. Wilt u weten wat de beste riem voor uw hond is? Lees dan deze blog! 

Stijlen

Er zijn drie hoofdstijlen beschikbaar. De eerste is de touw-stijl korte leiband. Deze stijl is populair bij veel hondenbezitters en is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Een ander type materiaal dat comfortabeler is voor u en uw hond is de lederen riem. Lederen riemen zijn gemakkelijk te gebruiken, en ze zijn comfortabeler om vast te houden. Ze zijn ook zeer duurzaam, maar het kan moeilijker zijn voor uw hond om erop te kauwen. Het tweede type riem is de verstelbare lederen riem. Deze kan worden aangepast aan de nek van uw hond. Hij kan gemakkelijk aan uw riem of rugzak worden bevestigd. Het eerste type is gemakkelijk te gebruiken en is comfortabel. Het tweede type is de intrekbare nylon-leiband. U kunt een lederen riem kopen om het risico te vermijden dat uw hond de riem stuk grijpt.

Passen bij uw hond 

Het ontwerp is ook belangrijk. Afhankelijk van de grootte van uw hond, kan een brede leren riem moeilijker schoon te maken zijn. Het is belangrijk om de juiste lengte voor uw hond te kiezen, want hij moet er gemakkelijk bij kunnen. Een brede nylon riem moet comfortabel zijn voor zowel u als uw pup. Als u op zoek bent naar een riem die extra controle biedt, probeer dan de PetSafe nylon riem.

De breedte en lengte van een leiband moeten compatibel zijn met de grootte van uw hond. Een riem moet flexibel genoeg zijn om uw hond vrij te laten bewegen. Als uw pup de neiging heeft om te trekken en agressief is, kan een smallere, langere riem beter zijn. De Buddy System lijn is gemakkelijker te hanteren en zal er niet toe leiden dat de hond aan de lijn gaat trekken. De clip is duurzamer dan een korte, dunne clip.

Afmetingen 

De lengte van een riem is ook belangrijk. U moet uw hond in bedwang kunnen houden zonder dat hij u naar beneden trekt. Over het algemeen zijn kortere en bredere riemen beter geschikt voor jonge puppy's en honden die nog in de groei en in training zijn. Idealiter zou u een riem moeten kiezen die 5-8 voet lang is. Als u niet zeker bent, kunt u de lengte van de riem in de dierenwinkel controleren.

De breedte van de riem is ook belangrijk. Als u wilt dat uw hond vrij kan rondlopen, moet u een riem kiezen die breder is dan wat hij normaal nodig heeft. Hetzelfde geldt voor de lengte van de riem. Voor kleine honden is een brede, lichte leiband niet aan te bevelen. Het is een goed idee om uw hond zich op zijn gemak te laten voelen met de breedte van het koord. Hoe breder en dikker het koord, hoe beter.